7_7_2022-18_46_34

Visita a la Muntanyeta i l’Ermita amb l’AVAPACE

Ahir, dijous dia 7, els nostres amics de l’AVAPACE (Associació Valenciana d’Ajudes a la Paràlisi Cerebral) ens van acompanyar a una visita guiada per la Muntanyeta dels Sants🌄 i per l’interior de l’Ermita dels Benissants de la Pedra⛪️.

Tota una aventura d’aprenentatge incrïble per descobrir la flora🌳🌾 i fauna🦋🦆 d’uns dels nostres paratges més emblemàtics. Gaudirem dels paisatges que el mirador ens obsequiava. Uns camps d’arroz🌾 que semblaven inacabables. Ferem una volta a l’exterior de l’ermita⛪️ mentre fotografiavem📷 tot l’entorn. Germán, el nostre guia i company de SuecaTurisme, donaria una interesantíssima xarrada sobre el tractament històric de la muntanyeta ja des de l’època romana com a explotació de pedra🪨, passant per les posteriors restauracions i reforestacions i eregint-se com la primera a Espanya i fins convertir-se en el paratge conservat a l’actualitat.

Germàn ens obria les portes de l’ermita⛪️ per descobrir quins tresors amagava l’edifici històric🏛 al seu interior. Ens explicà la història que hi ha cada racó de l’ermita⛪️; del seu origen al segle VXI així com dels estils arquitectònics. Visitarem les instàncies inferiors amb la cuina🏺 de l’habitatge original del segle XIX i decorada amb taulells ceràmics valencians del mateix segle. De la mateixa manera ho faria amb la capella la qual fa honor als Benissants👼 de la Pedra; Abdó i Senen.

Finalment decidirem relaxar-nos al mirador per gaudir de la companyia perfecta i del bon clima estiuenc🌞 per fer un col·loqui de la guia. Tota una experiència cent per cent recomanable i accessible per a tothom👩‍🦽👨‍🦼.

Compartir