Diseño sin título (72)

Virtudes Cuevas, valenta i lluitadora

Hui, 8 de març del Dia Internacional de la Dona, des de Tourist Info Sueca volem fer homenatge a una figura destacada de la història de Sueca, Virtudes Cuevas, suecana, supervivent de Ravensbrück, una dona amb assoliments i lideratge de la qual han deixat una empremta significativa, coneguda també com a Madame Carmen o Madame Vidal.

Madame Carmen va ser un dels noms que va utilitzar Virtudes Cuevas en la Resistència francesa, però també va utilitzar altres pseudònims que va utilitzar de manera clandestina.

Nascuda a Sueca el 3 de febrer de 1913, Virtudes va ser una dona lluitadora que va formar part del Cinqué Regiment i es va exiliar a França en acabar la Guerra Civil Espanyola, on es va implicar en la resistència i va lluitar contra l’exèrcit nazi alemany en el país veí, i acabà deportada al camp de concentració de Ravensbrück.

De molta vàlua i generosa Virtudes deixà en herència al poble de Sueca el que tenía. El 5 de juliol de 2010 ens va deixar. 

També per totes aquelles suecanes anònimes en la memòria, i per la lluita de la dona contra les injustícies d’aquesta societat.

Al següent enllaç trobareu un capítol sobre Virtudes Cuevas al programa Valentes d’ApuntMedia:

https://www.apuntmedia.es/programes/valentes/temporada-2/01-09-2019-virtudes-cuevas-escriva-1913-2010_134_1392655.html

Compartir