Diseño sin título (67)

Sueca escenari de cine

Són moltes les productores que decideixen gravar a Sueca ja siga pel nostre patrimoni, pel paisatge, pel clima, per l’hospitalitat de la gent, per la llum de la nostra terra…

Adherits a la xarxa Film València des de l’any 2018, l’Ajuntament de Sueca aposta per aquesta indústria en auge al nostre país. Aquesta xarxa de la Diputació de València i que es troba dins les film office de la Comunitat Valenciana, pretén impulsar la indústria del cine, present a les terres valencianes, dotant a les productores d’una gran quantitat de localitzacions i serveis professionals. Potenciant així una regió atractiva per a rodatges i proporcionant assistència i suport a mida.

L’Ajuntament de Sueca a través de la regidoria de Turisme facilita la tramitació i gestió de permisos a l’hora de rodar a Sueca. Als últims anys s’ha notat l’augment de rodatges que faciliten la promoció de la ciutat.

Des de l’any 2018, Sueca ha acollit diverses gravacions, sent 2023 l’any que més produccions hem acollit.

Al mes de gener d’enguany, la productora Stanbrook, amb el film la Invasió dels Bàrbars grava a l’Ateneu Sueco del Socorro.

En el 2023 es realitzaren diversos rodatges:
Al mes de febrer que es va rodar per la productora Microfilm 2.0 S.L. la producció del documental, Descobrint al Mestre Serrano. Jose Calixto Serrano Simeon (1873-1941) va ser músic i compositor, personatge il·lustre de la nostra ciutat. En aquest film, van ser diverses les localitzacions ubicades en Sueca, com l’avinguda que du el seu nom, així com la façana de la Casa Delme.
També la pel·lícula Uncancelled, film australià/valencià que es localitza al voltant de la Muntanyeta dels Sants.

La productora Montaña Studio SL va rodar un espot sobre la diversitat per al Ministeri d’Igualtat.

Pocs dies després The production Club SL va rodar un anunci publicitari per a la marca Mahou als carrers de Sueca.

L’any 2022 entre maig i juny Alea Media S.A realitza un reportatge fotogràfic de Mustang al Mareny Blau. 

La sèrie La Ruta d’Atresplayer Premium, inspirada en la Ruta del Bakalao o Ruta Destroy, on les mítiques discoteques de Sueca com Barraca, Puzzle o Chocolate formen part de la trama.

En 2021 la productora Distinto Films S.L.U va rodar al passatge Vallés i l’Ateneu part de la pel·lícula “Vasil”

El 2020 es va rodar part de la pel·lícula Federica Montseny, la dona que parla. En aquest film van participar gran nombre de figurants locals a més de mostrar part de l’interior dels Molins de la Vila, a banda de l’Ateneu Sueco del Socorro i la Muntanyeta dels Sants. L’audiovisual narra la història de la líder anarcosindicalista Frederica Montseny (Màrcia Cisteró) que es va convertir, durant la Segona República, en la primera dona ministra d’Espanya.

També es va rodar als carrers de El Perelló la sèrie “Paraíso” de Movistar Plus.

L’any 2019 Jakiens Video Design va rodar un espot publicitari per a una campanya d’eliminació del plàstic de les platges en el Mareny Blau, per a Hidrasalud.

També en 2019 la platja va ser l’escenari escollit per la productora The Fly Hunter per al rodatge “Coses a fer abans de morir”.

El 2019 es va rodar “El embarcadero”, on la caserna de la guàrdia civil és en realitat el tancat de Baldoví o (tancat de la Baldovina) a banda d’altres localitzacions pròximes a l’Albufera.

En 2018, Nacho Ruipérez va rodar a Sueca la seua òpera prima, el film El Desentierro, on podem apreciar diversos espais de Sueca, destacant l’església de Sant Pere Apòstol, Bé d’Interés Cultural. 

Abans d’incloure Sueca en la xarxa film, ja hi havia antecedents de rodatges a Sueca, com en 2015, que s’autoritzava a Belgian Production Company a rodar a la Muntanyeta dels Sants i als voltants de Sueca.

O en 1997 que es va rodar a l’Ateneu una escena de la mítica pel·lícula Tranvía a la Malvarrosa.

En definitiva, està més que demostrat, que Sueca és una ciutat perfecta per a les produccions audiovisuals.

Agraïm a totes les productores que aposten per la nostra ciutat i també a entitats, com la societat Ateneu Sueco del Socorro i a la congregació “Hermanitas de los Ancianos Desamparados” que fiquen a la disposició els seus recursos així com a particulars que han col·laborat amb les diferents productores a més d’empreses locals que presten serveis, i en especial a tots els restaurants que han cuinat per als tècnics d’aquests rodatges.

Compartir