ruta_art_urba_vcf

Puchades, una llegenda

L’estadi de l’equip de la capital de la província va complir cent anys el darrer 2023, per a commemorar el nivell del conjunt valencianista, s’ha creat la Ruta del Valencia.C.F d’art urbà.

La sinergia entre la Fundació VCF i la Diputació de València, a través de València Turisme, s’ha materialitzat en la creació de la fascinant Ruta d’Art Urbà del Valencia.C.F. Aquest projecte sorgeix com a meta d’impulsar la presència d’art urbà d’alta qualitat com un canal d’expressió cultural i artística, donant forma a un itinerari turístic de renom a la província de València.

Fotografia de Pascual Pastor Llopis

Al llarg de les dos edicions realitzades fins a la data, els murs de set localitats han sigut intervinguts, a Sueca, Cullera, Riba-roja del Túria, Gandia, Oliva, Alfafar i Atzeneta d’Albaida. El punt d’inici o km 0 es troba al camp de Mestalla.

El Valencia emergeix com l’epicentre d’aquesta experiència, encapsulant no soles el sentiment blanc-i-negre, si no també enfortint els llaços en la nostra terra valenciana.

Aquesta iniciativa no sols realça l’encant turístic de la regió, sinó que la consolida com un destí turístic de primera categoria.

www.valenciacf.com

A la nostra localitat, Sueca, el mural es localitza a l’Estadi Municipal Antonio Puchades. L’obra realitzada per l’artista Manuel Moreno, ens mostra un dels representants més importants de la història del club, Antonio Puchades, ¨Tonico¨.

La pintura es de 100 metres quadrats i mostra el rostre del jugador amb colors blanc-i-negres, emmarcada en el camp de Mestalla dels anys cinquanta.

Compartir