325788122_6319628758069018_6928429482843958248_n

La secretària de Turisme de l’estat de Querétaro (Mèxic) visita Sueca per a mostrar el seu interés per la nostra cultura i gastronomia

La representant del govern ha acudit acompanyada pels guanyadors de l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i una representació de l’empresa Freixenet, qui va fer possible la seua participació el mes de setembre passat

La nostra ciutat ha rebut este cap de setmana la visita d’una delegació de l’estat de Querétaro, a Mèxic, arran del triomf de dos cuiners d’este país en l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. 

Encapçalats per la secretària de Turisme de Querétaro, Adriana Vega Vázquez Mellado, i el seu grup d’assessors, han viatjat també fins a Sueca els propis guanyadors del certamen i una representació de l’empresa Freixenet, qui va fer possible la seua participació el mes de setembre passat.

“Ens sentim molt emocionats per esta visita a la seua ciutat que, a més d’omplir-nos d’història, suposa un autèntic luxe poder compartir amb vostés tota esta riquesa que ens estan mostrant i que ens conviden a formar part d’ella. De veritat que estem profundament agraïts”, ha explicat la secretària de Turisme de Querétaro, Adriana Vega Vázquez Mellado, qui ha expressat també l’interés en este viatge per conéixer tot el que implica la celebració del Concurs, i el seu agraïment “perquè ens hagen tingut en compte i ens hagen fet formar part d’esta festivitat, contribuint així a la suma de les dues ciutats. Volem que se senten orgullosos de com la paella, i tota esta història i tradició, han permeat fins a Mèxic”.

Després d’una visita per alguns dels llocs més emblemàtics del nostre municipi, la comitiva ha sigut rebuda a l’Ajuntament per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; i la regidora responsable del Concurs, Manoli Egea; els quals els han mostrat algunes de les estades principals del consistori i els han entregat uns presents. La secretària de Turisme de Querétaro, per la seua part, ha fet també lliurament a les autoritats municipals d’uns obsequis típics del país per a, posteriorment, signar en el Llibre d’Or de la ciutat.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha expressat la seua satisfacció per la visita, “el nostre Concurs ha possibilitat que un grup de persones procedents d’un lloc tan llunyà, hagen viatjat fins a Sueca per a mostrar-nos el seu interés per la nostra cultura i gastronomia. Amb això es demostra, una vegada més, que el nostre certamen és més internacional que mai. Vull agrair-los el gest i, a més, el fet de rebre una invitació formal per a anar a conéixer la seua ciutat. Per a nosaltres, seria una gran satisfacció comprovar com, en estos mesos, han sabut potenciar al seu país d’origen les excel·lències de la capital mundial de l’arròs, Sueca”.

La màxima autoritat municipal ha assenyalat també que la intenció és gestionar un agermanament entre les dues ciutats per a fusionar els conceptes més rellevants de cadascuna, “per a això, hem quedat en Fitur a fi de concretar un document d’intencions”.

Per la seua part, la regidora responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, ha afirmat que és un plaer tindre a la nostra ciutat a la màxima autoritat de Turisme de l’estat de Querétaro, “lloc d’origen dels últims guanyadors del certamen, on el nostre plat està molt ben considerat. Per això, anem a redactar una carta d’intencions per a agermanar Sueca amb Santiago de Querétaro, ja que són dues ciutats que han demostrat tindre interessos comuns quant al turisme gastronòmic. Arran d’això, ells van a introduir també al seu país l’arròs queretano i seguiran, naturalment, donant a conéixer la paella del nostre concurs. Estic molt emocionada que una ciutat com Santiago de Querétaro, amb més d’un milió d’habitants, tinga la intenció d’agermanar-se amb nosaltres per a poder intercanviar costums culturals i, sobretot, gastronòmiques”.

Els guanyadors de l’última edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Alfonso Ovalle i Rogelio Castañón, s’han mostrat també molt feliços i emocionats “per tornar a este lloc que ens porta un magnífic record. En estos mesos, hem tingut molt de suport de la gent, dels nostres paisans… I encara estem amb eixa emoció. Hem tingut una temporada de prou de treball en la difusió de l’autèntica paella valenciana respectant la recepta del Concurs, i per a nosaltres és molt satisfactori estar de nou ací, en esta ciutat on vam poder viure un somni”.

Després de la visita a l’Ajuntament, la comitiva i autoritats han degustat una paella cuinada pels xefs guanyadors i el coordinador gastronòmic del Concurs, Adolfo Cuquerella. Una vegada finalitzada la visita a la nostra ciutat, la comitiva viatjarà a Madrid per a acudir a la Casa de Mèxic a Espanya on Alfonso Ovalle i Rogelio Castañón tornaran a cuinar una paella seguint la nostra recepta. “Per això, hem volgut entregar-los tots els ingredients necessaris perquè se’ls emporten a Madrid i puguen cuinar allí i continuar donant a conéixer l’autèntica paella del certamen de Sueca”, ha explicat Manoli Egea.

Compartir