Coneix una marjal plena de vida
Un passeigper l'arrossar

Coneix els protagonistes del món de l'arròs amb aquesta ruta.
A les afores de Sueca una creu commemorativa assenyala el començament de la Ruta: Un passeig per l’arrossar. Amb aquesta ruta gaudirà d’una marjal plena de vida i que es troba immersa en el Parc Natural de l’Albufera. A més, coneixerà diferents protagonistes del món de l’arròs.
Característiques i recomanacions
Realitzeu la visita en diferents èpoques de l’any per poder observar com canvia el paisatge sengons el cicle de l’arròs.
3-4 hores
La ruta té una duració aproximada de 3 a 4 hores
A peu?
Pots gaudir la ruta a peu, en bicicleta, cotxe o autobús.
5,5 km
Hauràs de caminar aproximadament 5,5 km per a completar-la.
Prismàtics
Porta prismàtics per a poder observar les aus des dels miradors.





La ruta
L'arrossar
L’arrossar és un recurs paisatgístic incomparable quan es contemplen els canvis que es produïxen al llarg de l’any degut al cicle del cultiu de l’arròs. De les seues 16.000 hectáres den entorn de parc natural, 6.500 pertanyen al terme municipal de Sueca, on es cultiva un dels cereals més populars del món. Cap al final de la primavera i durant l’estiu, els camps d’arròs es transformen en una estora verda; per la tardor es realitza la sega, que deixa els camps tenyits de color ocre i en l’hivern apareix el color de la terra treballada abans de tornar-la a inundar. Ara els camps es convertixen en un espill d’aigua i és quan comença la temporada de caça. El cultiu requerix inundacions periòdiques, cosa que proporciona alimentació a moltes espècies d’aus aquàtiques, alhora que mostra unes vistes espectaculars de la nostra marjal.

La Muntanyeta dels Sants
Entre tant de paisatge captivador arribem a la Muntanyeta dels Sants, mirador per excel·lència d’una gran planura arrossera. Des d’allí s’albira una panoràmica esplèndida de les comarques de la Ribera Baixa, la Ribera Alta, l’Horta Sud, el sud de València i fins i tot de les nostres platges. La Muntanyeta és un relleu de 27 metres d’altura amb un valor mediambiental extraordinari i vegetació mediterrània.

L'ermita dels Benissants de la Pedra
La cima es troba coronada per l’ermita dels Benissants de la Pedra, en honor als sants Abdó i Senén, patrons dels llauradors i protectors de la collita. Inicialment va ser construïda en el s.XIV i posteriorment, de 1611 a 1613, es va edificar l’actual ermita sobre l’anterior, la qual ha arribat fins hui amb un bon estat de conservació gràcies a les diverses remodelacions i restauracions. L’ermita, visita obligada per als turistes, és un referent per als suecans. Junt l’ermita està la casa de l’ermita, antiga residència de l’ermità que posseïx un gran valor històric, artístic i cultural, amb una cuina en la vivenda original del segle XIX i decorada amb taulells ceràmics valencians del mateix segle.

L'ullal de Baldoví
La ruta continua pels camins de la marjal cap a l’ullal de Baldoví, brollador per excel·lència del Parc i de gran rellevància per al patrimoni natural. Els ullals són brolladors d’aigües subterrànies i que donen lloc a xicotetes llacunes que han estat reduïdes per l’ocupació agrícola. L’ullal de Baldoví o de la Baldovina té una superfície de 0,45 hectàrees amb una profunditat màxima de 3 metres i un cabal pròxim als 250 litres per segon. La reserva de l’ullal està ubicada en la partida del Malvinaret i és un xicotet ecosistema de zona humida que compta amb observatoris i miradors des dels quals es poden reconéixer les espècies de fauna i flora més representatives i protegides, com per exemple el samaruc.

Necessites un o una guia?
Pots fer la ruta pel teu compte, però si ho necessites, podem oferir-te una visita guiada.